Що допоможе "Зорі" та врятує "Маріуполь" у матчах-відповідях Ліги Європи

Напередодні українські команди "Зоря" та "Маріуполь" провели перші матчі 3-ої кваліфікації Ліги Європи

Журналіст Depo.Сектор
Що допоможе "Зорі" та врятує "Маріуполь"…
фото: UA-Футбол

"Зоря" розійшлася миром з болгарським ЦСКА (1:1), а "Маріуполь" вистояв "суху" нічию в Одесі з АЗ. Обидві команди здобули позитивні результати перед матчами-відповідями, які відбудуться за тиждень. Але варто реально оцінювати шанси на прохід українців.

"Зоря" завдяки виїздному голу тепер взагалі може вважатися фаворитом в парі з ЦСКА. Команда Скрипника грає в прагматичний футбол чітко по результату. Так, одразу і не скажеш, що втрата головного бомбардира Артема Громова, якось позначилася на цьому важливому поєдинку. Але тепер у домашньому матчі атакувальні дії виходять на перший план. Гра на утримання рахунку з перших хвилин, швидше за все, стане фатальною для українців. Поки невідомо, чи відновиться за тиждень Артем Громов. Пилип Будківський ніяк не знайде свою гру, Назарій Русин ще не розуміє партнерів. Тим часом, Артем Громов в цьому сезоні відзначився вже трьома голами. Не переконливо виглядає на полі Владлен Юрченко, демонструючи впродовж матчу то яскраву, то відверто провальну гру. З незрозумілої причини Віктор Скрипник перестає довіряти талановитому Богдану Ледньову. Як бачимо перед поєдинком єврокубка в луганців чимало проблем. Але як саме скомпонує цю проблемну атакувальну лінію тренер, то і залежатиме успіх в загальному.

В "Маріуполя", судячи з першої гри, шансів обмаль. Радісна звістка, що ймовірно в матчі-відповіді зіграє основний захисник Сергій Яворський. Проте, форвард Руслан Фомін, швидше за все, не встигне залікувати травму. Знову азовцям доведеться грати без номунальних нападників. Також на "Маріуполь" в неділю чекає зовсім не проста гра на виїзді з "Карпатами".  Нових мегатрансферів очікувати не доводиться, тож потрібно шукати внутрішні резерви в кожному футболістові. Бойовий настрій і максимальна самовіддача, ось завдяки чому азовці мають мізерний шанс в поєдинку в Нідерландах. Головному тренерові потрібно зараз емоційно відновити футолістів за тиждень. І є один шлях до цього, провести широку ротацію складу на матчу УПЛ, фактично, пожертвувавши на користь єврокубкового журавля в небі. Чи піде на це Олександр Бабич побачимо зовсім скоро.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme