Зв'язки з Манафортом: Суд відхилив позов путінського олігарха про наклеп до Associated Press

Суд у США 17 жовтня відхилив позов про наклеп, поданий проти інформаційної агенції Associated Press російським мільярдером Олегом Дерипаскою, який має зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Радіо Свободи".

Суддя Еллен Гувел заявила в 21-сторінковому рішенні, що алюмінієвий магнат, який вимагав визнати наклепницьким оприлюднене в березні 2017 року повідомлення про ділові відносини з колишнім головою виборчої кампанії Трампа Полом Манафортом, не оскаржив "будь-яких суттєвих фактів", викладених Associated Press.

Суддя також ухвалила, що Дерипаска не зміг показати, що повідомлення було опубліковане зі злочинними намірами або з навмисним ігноруванням правди. Такі положення в ухвалі могли б дати Дерипасці можливість продовжити юридичну тяганину. Натомість, вказала суддя, Дерипаска нарікав, що в повідомленні Associated Press не були вказані деталі, які він вважав критично важливими.

Суддя погодилася з характеристикою Дерипаски як "громадського діяча з обмеженими можливостями", чиє багатство та взаємодія з російським урядом зробили його предметом висвітлення у ЗМІ впродовж понад 10 років. До громадських діячів у США є вищі юридичні вимоги, щоб такі діячі могли вимагати визнання повідомлень наклепницькими.

У повідомленні агенції Associated Press ішлося, що Манафорт перед участю в кампанії Трампа пропонував Дерипасці конфіденційну бізнес-стратегію підтримки проросійських політичних партій та впливу на політику, ділові відносини та висвітлення новин у США, Європі та колишніх республіках СРСР.

Нагадаємо, 14 жовтня стало відомо, що колишній керівник виборчої кампанії президента США Дональда Трампа та політтехнолог "Партії регіонів" і "Опозиційного блоку" Пол Манафорт має бізнес з Олегом Дерипаскою на 60 млн доларів.

У вересні ЗМІ писали, що американські слідчі прослуховували Пола Манафорта за таємними ордерами до і після виборів, через побоювання щодо його зв'язків з Кремлем.

Як відомо, видання The New York Times повідомило, що Пол Манафорт, керівник передвиборного штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа і екс-радник колишнього президента України Віктора Януковича, міг таємно отримати $12,7 млн ​​з України в період з 2007 по 2012 рік.

Проте Манафорт заперечив отримання 12,7 млн доларів із "чорної бухгалтерії" ПР.

Пізніше були виявлено, що Манафорт таємно працював на російського мільярдера Олега Дерипаску, просуваючи інтереси Володимира Путіна. Американець допомагав російському мільярдерові купити українську телекомунікаційну компанію.

У травні ЗМІ писали, що у 2014 році Пол Манафорт консультував "Опозиційний блок" під час парламентської виборчої кампанії, за що отримав 1 млн доларів.

9 серпня агенти ФБР провели обшук в будинку колишнього голови кампанії президента Трампа Пола Манафорта, вилучивши документи та інші матеріали.

Слідчі ФБР вважають, що за час роботи колишній політтехнолог "Партії регіонів" Пол Манафорт та його фірми могли отримати від 80 до 100 млн доларів від промосковських українських і російських клієнтів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme